U općini Mikleuš se nalazi pet naselja i to Balinci, Borik, Četekovac, Čojlug i Mikleuš. Naselje Mikleuš je sjedište općine Mikleuš. Na prostoru općine Mikleuš živjelo je prema Popisu stanovništva 2001. godine 1.701 stanovnika, što čini udio od 1,82 % u ukupnom stanovništvu Virovitičko-podravske županije.

Zakonom o područjima posebne državne skrbi utvrđena su područja o kojima Republika Hrvatska posebno skrbi i poticajne mjere za njihovu obnovu i razvitak. Na području Općine Mikleuš to su sva naselja.

GRAD PRIJATELJ

Općina Mikleuš uspostavila je suradnju s gradom Donja Stubica, Odlukom tadašnjeg Općinskog vijeća 1.9.1995. godine. Suradnja je uspostavljena radi promicanja zajedničkih interesa na gospodarskom, kulturnom i športskom planu.

Delegacije Grada Donja Stubica i Općine Mikleuš, najmanje dva puta godišnje upriliče susret, i to prigodom Dana Grada Donja Stubica i dana općine Mikleuš koji se obilježava u listopadu na Dan Sv. Terezije Avrilske, koja je zaštitnica Općine Mikleuš.

Delegacije grada Donja Stubica, također, posjećuju spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Četekovcu.

Galerije fotografija:

Mikleuš:

Četekovac

Balinci

Borik